Hlavní obrázek pro článek Rozhovor s realitním makléřem Mgr. Ladislavem Fajmonem
Datum vložení článku Rozhovor s realitním makléřem Mgr. Ladislavem Fajmonem 27. 5. 2022 Štítek Rozhovory článku Rozhovor s realitním makléřem Mgr. Ladislavem Fajmonem Rozhovory

Rozhovor s realitním makléřem Mgr. Ladislavem Fajmonem

Proč se rozhodl stát realitním makléřem? Co na českém trhu s nemovitostmi chybí nebo naopak přebývá? Na tyto a další otázky jsme se zeptali Mgr. Ladislava Fajmona.

Jaký obchod Vám v minulém roce udělal největší radost a proč?

To byl atypický případ, kdy jsem pomáhal klientovi uchránit jeho spoluvlastnický podíl k nemovitosti před již nařízenou dražbou v rámci insolvenčního řízení, kvůli relativně nevelké částce zbývajícího dluhu. Radost jsme měli všichni zejména protože v domě, jehož podíl se měl také dražit, žije i klientova nemocná máma a sestra s rodinou včetně malých dětí.

Přinesl Vám rok 2021 nějakou novou informaci, zkušenost nebo zážitek?

Nové informace a zkušenosti přináší nejenom každý rok, ale každý další obchod s nemovitostmi, protože všechny obchody jsou originální, vždy jsou jiné nemovitosti, jiní klienti, a především různé lidské životní příběhy. Zážitkem, kterého si sám z minulého roku velmi cením, bylo to, když se mojí ženě podařilo znovu začít chodit po operaci přetržené achilovky a více než půlročním marodění.

Co Vám na českém trhu s nemovitostmi chybí nebo naopak přebývá?

Na našem trhu mi docela chybí věc, kterou pamatuji ze svých začátků, že práce realitních makléřů byla mezi lidmi dost váženou profesí. Přebývá mi spousta makléřů, kteří naši profesi nedělají na „full time“ a jsou schopni klientům slíbit prakticky cokoliv. Možná i v tom se částečně může skrývat názor spousty lidí u nás všeobecně na všechny realitní kanceláře nebo makléře.

Proč jste se rozhodl stát se realitním makléřem? A případně, jakou profesi jste zastával předtím? 

Protože v minulosti jsem se živil různými profesemi od různých multilevelových prodejů a finančních produktů, přes prodej ve vlastním trafice, tak jsem se pro svoji novou profesi rozhodl hlavně v návaznosti na hledání vlastního bydlení v době, kdy jsem měl malé děti.

Co nejkurióznějšího jste pro klienta v rámci prodeje nemovitosti zařizoval/a?

Nevím, jestli to sem patří, ale s úsměvem vzpomínám na případ, kdy jsem na jedné vesnici prodával dům se zahradou a přišla za mnou majitelka sousedního domu, že by potřebovala ještě za života majitelky mnou prodávaného domu koupit 2 m2 z prodávané zahrádky, protože tam měla umístěnou jímku a synové už jí to potom nikdy neprodají… Takže jsem jí za symbolickou cenu zařizoval zaměření, tehdy ještě i ocenění pro následné zdanění, kupní smlouvu a vše potřebné k převodu. Paradoxem bylo, že cena toho pozemku tehdy byla asi jedna třetina toho, co u těch dvou metrů stálo tehdy vyhotovení geometrického plánu.

Jak rádi relaxujete?

Když je hezké počasí, tak se velmi rád svezu na svém tříkolovém sportovním skútru.

Co by každý můj klient měl vědět.

To, že si každého z vás vážím, že jste rozhodli právě pro mě a udělám maximum pro to, abych vám byl při obchodu s vaší nemovitostí dobrým partnerem, rádcem, tak abyste v rozumném čase získali nejlepší možnou cenu za svoji nemovitost.

Autor článku
Autor článku Rozhovor s realitním makléřem Mgr. Ladislavem Fajmonem - makléř Redakce NRportal.cz, větší profilovka
Redakce NRportal.cz
Redakce Profil autora
Sdílejte článek

Chcete se ještě na něco zeptat? Zeptejte se makléřů v poradně.

Vložit dotaz

Nahoru