Hlavní obrázek pro článek Hezké fotky prodávají. Jak správně nafotit nemovitost?
Datum vložení článku Hezké fotky prodávají. Jak správně nafotit nemovitost? 23. 7. 2020 Štítek Marketing článku Hezké fotky prodávají. Jak správně nafotit nemovitost? Marketing

Hezké fotky prodávají. Jak správně nafotit nemovitost?

Přemýšlíte o prodeji nebo pronájmu bytu, domu či jiné nemovitosti? Připomeňte si společně s redakcí NR portálu pár důležitých kroků při prodeji a pronájmu nemovitosti, i toho, jak správně nafotit nabízenou nemovitost.

Co je HOME STAGING?

Zaměřte se na dokonalý HOME STAGING, jehož cílem je zvýšení atraktivity nemovitosti pro potenciální zájemce, a to především sladěním barevných schémat, uspořádáním nábytku a barevně sladěných doplňků, nastavení osvětlení a odstranění všech negativních elementů, které by ztěžovaly představu o bydlení.

Ještě, než se tedy vrhnete na focení, vrhněte se na úklid a odstranění osobních věcí, jako jsou rodinné fotografie, suvenýry, kosmetika, hračky, časopisy, oblečení v interiéru, obuv na rohožce, okoukané dekorace a další. Zdi by měly být čisté a pracovní plochy uspořádané. Z fotografie by měla zářit především čistota a vzdušnost prostoru pro představivost o novém bydlení.

Jak nafotit byt, dům a další nemovitosti?

Hezké fotky prodávají! Fotografie standardně patří k inzerovaným nemovitostem a pokud fotky chybí, nabízené nemovitosti se stávají zamčenými dveřmi bez klíčů. Pokud zrovna nejste profesionální fotograf, který ví, jak má dobrá fotografie vypadat, a přesto potřebujete nemovitost nafotit, jistě se vám bude hodit pár rad, jak nejlépe na to.

Vyfoťte všechny místnosti včetně přilehlých součástí nemovitosti a věnujte jednu fotografii i venkovní části nemovitosti. Jedna fotografie by měla být ústřední a pro shlédnutí inzerátu bude rozhodovat, dejte si proto záležet a myslete na to, že zrovna nově zrekonstruovaný WC koutek by to být nemusel, i když z něj máte jistě velkou radost. Nebojte se fotit, a jako bonus přiložte k prezentaci i půdorys nemovitosti.

Pro focení bytu, domu a jiných nemovitostí zvolte denní světlo a pořízené fotografie budou perfektní. Místnosti budou vypadat prostornější, pokud budete mířit do rohů. Nefoťte napřímo proti sklu, zrcadlům a oknům, protože odrážejí světlo a fotografie by byly tmavé. Foťte nejlépe na šířku jednotlivé části a nesnažte se vše zachytit v jednom úhlu pohledu. Všímejte si detailů a zohledněte je na fotografiích.

Zapomeňte na rozmazané fotografie, i na ty „jen trošičku“ rozmazané, pro prezentaci se hodí jen ty nejlepší, a to kvalitně ostré, aby maximálně zaujaly. Dbejte na to, aby fotografie byly rovně, popřípadě je upravte. Upravujte s mírou, aby fotografie vypadaly stále autenticky.

Jak fotit reality?

Focení realit sebou nese stejná základní pravidla, jak vyfotit nemovitost. Každá fotografie by měla dávat smysl, a proto vyzdvihněte všechny výhody nabízené nemovitosti, jako je půdorys, výhled, přilehlá zahrada, prostorná terasa, sklepní prostory, úložné prostory, garáže, parkovací místa, lokalita, vnější fasáda a další. Čím více výhod, tím vyšší úspěšnost. Kvalitní či přímo profesionální fotografie vám pomohou nemovitost dříve prodat, a proto jim věnujte čas, který si zaslouží do úspěšného finále…

Autor článku
Autor článku Hezké fotky prodávají. Jak správně nafotit nemovitost? - makléř Redakce NRportal.cz, větší profilovka
Redakce NRportal.cz
Redakce Profil autora
Sdílejte článek

Chcete se ještě na něco zeptat? Zeptejte se makléřů v poradně.

Vložit dotaz

Nahoru