Hlavní obrázek pro článek Konsolidace: jak na sloučení půjček?
Datum vložení článku Konsolidace: jak na sloučení půjček? 5. 11. 2020 Štítek Finance článku Konsolidace: jak na sloučení půjček? Finance

Konsolidace: jak na sloučení půjček?

Máte více půjček od různých bankovních institucí a rádi byste je spojili v jednu? Jak sloučit tyto úvěry dohromady a může konsolidace přinést i úsporu? Na blogu Nezávislého realitního portálu vám poradíme, jak na sloučení půjček.

Jak sloučit více půjček do jedné?

Konsolidací! Pojem slova konsolidace je poměrně známý, jedná se o sloučení půjček do jedné. Cílem konsolidace je, aby vám banka nebo i nebankovní instituce, u které si o konsolidaci půjček zažádáte, sečetla a vyplatila všechny finanční závazky vůči původním poskytovatelům a navrhla půjčku novou, sjednocenou v jednu.

Výhody konsolidace

  • Měsíční placení splátek jednoho úvěru bude přehlednější.
  • Úspora času, méně papírování a smluv.
  • Odbydou i transakční poplatky za vedení všech úvěrů i úroky z několika půjček.
  • U většiny konsolidací dosáhnete i na nižší úvěrové podmínky.
  • Lze zvolit nižší měsíční splátky a prodloužit celkovou dobu splácení.
  • Nový úvěr lze navýšit o další finanční prostředky v případě dobré bonity žadatele.

Je rozdíl mezi konsolidací a refinancováním?

Mnoho lidí stále zaměňuje pojmy refinancovat a konsolidovat. Refinancovat, a tím získat výhodnější podmínky a úrokovou sazbu u jiného věřitele, můžete pouze jeden úvěr, ať je to hypotéka či půjčka. Zatímco konsolidací půjček lze sloučit minimálně dva a více vašich peněžních závazků v jeden a také získat lepší podmínky pro splácení. U všech půjček, které byste chtěli refinancovat či konsolidovat, si pouze ohlídejte, zda jejich předčasné splacení není ve starých smlouvách spojeno se sankcemi, což by oba procesy mohlo prodražit.

Proč sloučit půjčky a co vše lze konsolidovat?

Jste v situaci, kdy splácíte více úvěrů u několika bank najednou a raději byste měli vše přehledně na jednom místě? Chcete se zbavit nákladů za různé bankovní poplatky a získat i lepší splátkové podmínky? Pak právě pro vás bude konsolidace půjček tou pravou volbou, pokud navíc chcete rodinnému rozpočtu ušetřit i pár tisíc do plusu. Konsolidovat můžete spotřebitelské úvěry, ale i kontokorenty, kreditní úvěrové karty, leasingy a zboží na splátky. Záleží na individuálních podmínkách vámi zvolené bankovní či nebankovní instituce.

Kdo může žádat o konsolidaci půjček?

Pokud se rozhodnete pro konsolidaci dluhů, můžete zároveň sjednotit i závazky celé rodiny žijící ve společné domácnosti. V ostatních případech může o konsolidaci půjček žádat každý, kdo chce zjednodušit své splátky, ať je to podnikatel, řadový zaměstnanec, ženy na mateřské dovolené i lidé v penzi. Žadatel o konsolidaci musí být plnoletý, s trvalým pobytem na území ČR, schopností bez prodlení splácet své závazky vůči věřiteli a nesmí být vedený v registru dlužníků. K žádosti o vyřízení konsolidace půjček vám bude stačit občanský průkaz, smlouvy k starým půjčkám a doklad o příjmu.

Zajímají vás další možnosti konsolidace půjček? Neváhejte své dotazy položit do realitní poradny!

Autor článku
Autor článku Konsolidace: jak na sloučení půjček? - makléř Redakce NRportal.cz, větší profilovka
Redakce NRportal.cz
Redakce Profil autora
Sdílejte článek

Chcete se ještě na něco zeptat? Zeptejte se makléřů v poradně.

Vložit dotaz

Nahoru