Hlavní obrázek pro článek Kdy je nejlepší období pro prodej nemovitostí?
Datum vložení článku Kdy je nejlepší období pro prodej nemovitostí? 9. 10. 2020 Štítek Nemovitosti článku Kdy je nejlepší období pro prodej nemovitostí? Nemovitosti

Kdy je nejlepší období pro prodej nemovitostí?

Zvažujete prodej své nemovitosti? Vyplatí se prodat byt či dům teď nebo vyčkat, zda ceny nemovitostí porostou? Ovlivní nějak cenu bytů aktuální koronakrize? Pojďme se zaměřit na otázky, které si před prodejem nemovitosti položíte, a hlavně na tu, kdy je nejlepší období pro prodej nemovitostí?

Kdy je vhodné období na prodej?

Koronavirová krize výrazným způsobem zasáhla také realitní trh v České republice. Původní předpoklady odborníků, kteří očekávali krátkodobý pokles cen nemovitostí, se nenaplnily a ceny bytů rostou i v této době. Není tedy nutné prodej nemovitosti odkládat. A kdy je vlastně vhodné období na prodej bytu, rodinného domu, pozemku, chalupy i nebytového prostoru? V první řade se zaměřte na to, jaký typ nemovitosti budete chtít prodat.

Kdy vložit inzerát?

V zásadě nejde o to, kdy se pro prodej nemovitosti rozhodnete, ale jak a kde všude ji budete prezentovat. Nezapomeňte nastavit správnou tržní cenu nemovitosti. Věnujte maximální čas přípravě nemovitosti na prodej. Zaměřte se na vše od HOME STANGINGU, přes profesionální fotografie, až po prezentaci na takových platformách, kde se vyplatí nemovitost publikovat a na nichž oslovíte svou cílovou skupinu v relevantním čase.

Kdy prodávat nemovitost?

Pokud hledáte ideální období pro prodej nemovitosti, teoreticky by se dalo říct, že jarní a podzimní měsíce jsou pro tyto aktivity nejoblíbenějšími měsíci v roce. Sluneční paprsky dodávají energii, dny se prodlužují, nemovitosti jsou krásně prosvětlené a tím roste i počet zájemců o návštěvy nemovitostí. Druhou vlnou pak bývá podzim, kdy se všechno včetně realitního trhu opět probouzí po letním režimu dovolených. Léto však přeje zájemcům o rekreační nemovitosti, zahrady i vlastní pozemky, a naopak v krátkých studených zimních dnech pak zájem o prohlídky nemovitostí všeobecně klesá.

Zajímá vás i průměrná doba prodeje nemovitosti? 

Pokud ji sami budete prezentovat správně nebo ji svěříte zkušeným odborníkům realitního trhu, bude průměrná doba prodeje bytu a komerčních prostorů v řádu několika týdnu až měsíců od zveřejnění nabídky, rodinné domy se mohou prodávat o něco déle, zatímco pozemky, hotely a penziony až do dvanácti měsíců. 

Kdy oslovit realitního makléře?

Rozhodujete se pro prodej nemovitosti, nebo se vám ji nedaří prodat? Využijte zkušenosti realitních makléřů z Nezávislého realitního portálu a položte jim dotaz do naší Realitní poradny!

Autor článku
Autor článku Kdy je nejlepší období pro prodej nemovitostí? - makléř Redakce NRportal.cz, větší profilovka
Redakce NRportal.cz
Redakce Profil autora
Sdílejte článek

Chcete se ještě na něco zeptat? Zeptejte se makléřů v poradně.

Vložit dotaz

Nahoru